Budgivning

 

Den kanske mest spännande delen av försäljningen är budgivningen. Det brukar också vara den roligaste delen av hela försäljningsprocessen. Vi vårdar alla kontakter och bud och ser till att du som säljare är uppdaterad och delaktig.

Vi tar kontakt med alla spekulanter via telefon och sms för att se vad våra mäklare behöver hjälpa varje intressent med för att just de skall kunna delta i budgivningen. Vår målsättning är att våra mäklares kunskap och förslag skall ge våra budgivare en tryggare process och våra säljare fler budgivare, vilket leder till ett högre försäljningspris. Efter att ett bud är lagt upprepas processen om och om igen.

Mäklaren har givetvis även en kontinuerlig dialog med dig säljare och det går också att följa budgivningen live.

En viktig detalj i budgivningen är att den faktiskt inte avslutas med mindre än att du och köparen har skrivit på kontraktet. Kommer det in högre bud innan kontraktet är påskrivet är mäklaren skyldig att framföra även dessa bud till dig.

Köparen kan också dra tillbaka sitt bud innan kontraktet är skrivet eftersom ett bud inte är bindande. Du har heller ingen skyldighet att skriva kontrakt med den som har lämnat högsta budet, det är helt upp till dig som säljare.