Budgivning

 

När du har hittat en bostad som känns rätt är det dags att lägga ett bud. Våra mäklare ringer alltid upp dig efter en visning för att diskutera eventuella villkor för budet, ta uppgifterna till din banktjänsteman, informera om hur många budgivare som är aktuella och ta önskemål om tillträdesdatum.

Vi som mäklareär alltid är opartisk vid en budgivning, vilket är positivt för både köpare och säljare.

Det är alltid upp till säljaren att bestämma när budgivningen är avslutad och vem det är som får köpa bostaden. Det betyder i sin tur att det inte nödvändigtvis måste vara en person som lägger det högsta budet som får köpa bostaden. Således kan budgivningen ta slut när som helst, men den tar oftast mellan 2-7 dagar.

Är du intresserad av en bostad efter en visning är det därför viktigt att du tar kontakt med mäklaren så snart som möjligt. Vill du kan du alltid få ta del av de senaste buden via SMS. 

Mäklaren är skyldig att framföra alla nytillkomna bud ända tills kontraktet är påskrivet. Säljaren kan också avbryta försäljningen när som helst tills kontraktet är påskrivet. Det ligger alltså i både köparens och säljarens intresse att kunna skriva kontraktet med kort varsel.

På tillträdesdagen har du rätt att få budschemat, där du kan se alla bud som lagts och vem som lagt buden.